Cardul Activ


1. Cardul Activ nominal:

Cardul Activ nominal se distribuie gratuit la prima emitere, pe baza actului de identitate, la oricare Centru de Emitere şi Reîncărcare Carduri al STB SA. Reîncărcarea acestui tip de card poate fi efectuată la toate centrele de vânzare ale STB SA, la automatele de vânzare, prin intermediul ATM-urilor și a platformei de reîncărcare online.

Cardul Activ nominal nu este transmisibil. Așadar, acesta poate fi utilizat doar de către titular.

În caz de furt, pierdere sau deteriorare a cardului, sistemul automat de taxare asigură posibilitatea de a transfera, pe un nou card, titlurile de călătorie (soldul din portofelul electronic și/ sau perioada neutilizată din abonament). La a doua emitere a cardului, prețul acestuia este de 4,7 lei.


2. Cardul Activ nenominal:

Cardul Activ nenominal poate fi achiziționat la preţul de 3,7 lei, de la toate centrele de vânzare ale STB SA. Reîncărcarea acestui tip de card poate fi efectuată la toate centrele de vânzare ale STB SA, la automatele de vânzare și prin intermediul ATM-urilor.

Acest tip de card este avantajos pentru firmele ai căror angajaţi fac deplasări individuale frecvente, având în vedere că acesta este transmisibil. De asemenea, cardul Activ nenominal poate fi utilizat cu succes de membrii unui grup (familii), care utilizează în mod frecvent mijloacele de transport public de suprafață.

Titlurile de călătorie existente pe un card Activ nenominal nu se pot recupera, în caz de furt, pierdere sau deteriorare a cardului.


Cardurile de călătorie se vor folosi numai în condiţiile pentru care au fost eliberate.