http://www.ratb.ro/forum - Înregistrare

Accesând “Forumul RATB”, sunteţi de acord să intraţi din punct de vedere legal sub incidenţa următorilor termeni. Dacă nu sunteţi de acord cu toţi aceşti termeni, vă rugăm să nu accesaţi şi/sau folosiţi “Forumul RATB”. Putem schimba acest lucru oricând şi ne vom strădui să vă informăm, deşi ar fi prudent să verificaţi aceşti termeni în mod regulat în timp ce folosiţi “Forumul RATB” pentru că, după modificări, sunteţi de acord să intraţi sub incidenţa legală a acestor termeni din momentul actualizării/amendării lor.

Sunteţi de acord să nu scrieţi niciun material abuziv, obscen, vulgar, calomnios, de ură, ameninţare, orientare-sexuală sau orice alt material care poate viola prevederile legale ale ţării dumneavoastră, ale ţării unde “Forumul RATB” este găzduit sau ale legislaţiei internaţionale. Nerespectarea acestor prevederi poate duce la blocarea imediată şi permanentă însoţită de notificarea Internet-Service-Provider-ului dumneavoastră dacă vom considera necesar. Adresele IP ale tuturor mesajelor sunt înregistrate pentru a ajuta la întărirea acestor condiţii. Sunteţi de acord ca “Forumul RATB” să aibă dreptul de a şterge, modifica, muta sau închide orice subiect în orice moment în care consideră potrivit. Ca utilizator, sunteţi de acord ca orice informaţie introdusă să fie stocată în baza de date. Aceste informaţii nu vor fi dezvăluite niciunei terţe părţi fără consimţământul dumneavoastră, iar “Forumul RATB” nu poate fi considerată responsabilă pentru vreo încercare de hacking care poate duce la compromiterea datelor.
Respecta si vei fi respectat!
Regulamentul forumului RATB, termeni si conditii

I. Postarea mesajelor, conduita pe forum
1. Forumul este un mediu privat la care orice utilizator interesat se poate inscrie.
2. Administratia isi rezerva dreptul de a activa selectiv conturile.
3. Dupa inscriere un utilizator beneficiaza de o perioada de proba de maxim 30 zile in care, in functie de mesajele postate, poate fi avansat sau retrogradat. De asemenea, tot in 30 zile sunt sterse conturile noi de pe care nu s-a facut nici o logare.
4. Autorul unui mesaj este singurul responsabil de continutul acestuia, indiferent de forma de prezentare (text, foto, multimedia etc). Daca nu este altfel mentionat, nici un mesaj nu reprezinta un punct de vedere oficial al comunitatii utilizatorilor Forumului, al administratiei forumului sau al RATB. Mesajele ce reprezinta puncte de vedere colective vor fi marcate corespunzator, la fel si comunicatele oficiale ale RATB.
5. Mesajele postate de catre utilizatori reprezinta oglinda forumului, acestea trebuie sa fie pe cat posibil corecte (atat ca informatie continuta cat si gramatical). Micile greseli de ortografie pot fi corectate de catre moderatori sau administratori sau direct de catre autorul mesajului, in termen de o ora de la postare, la semnalarea oricarui coleg de forum. Mesajele cu un numar mare de greseli vor fi sterse iar autorul va fi avertizat.
6. Mesajele care contin stiri, noutati etc vor fi postate in topicele de stiri. Discutiile libere, opiniile personale precum si comentariile pe marginea unei stiri vor fi postate in topicele de discutii. Recomandam argumentarea obiectiva a opiniilor, parerile personale gratuite – etichetari de orice fel (de genul „ce naspa arata”, „ce gainarie” etc) – nu sunt binevenite.
7. Nu este permis limbajul cu prescurtari, inclusiv cel de tip chat/messenger.
8. Nu sunt premise postarile una dupa alta de la acelasi utilizator, in masura in care nu este adusa nici o informatie noua. Daca ati postat un mesaj si doriti sa adaugati ceva, folositi functia de „editare mesaj”, activa timp de o ora de la prima postare.
9. Este interzisa modificarea mesajelor proprii dupa ce acestea au primit raspuns, cu exceptia greselilor marunte care nu afecteaza informatia publicata (cifre gresite, ortografie etc). Astfel de modificari atrag dupa sine sanctiuni.
10. Pentru prevenirea abuzurilor, mesageria privata pe forum este dezactivata.
11. Discutiile offtopic sunt premise doar pentru clarificari, in limita a 2-3 mesaje, scrise doar cu font italic. Daca aveti ceva offtopic de scris ce poate fi subiect de discutie, propuneti un topic nou. Continuarea unor discutii offtopic dincolo de limita de mai sus sau fara a crea un topic nou se penalizeaza.
12. Nu utilizati excesiv scrierea cu majuscule, emoticonuri si nici semne de punctuatie.
13. Daca aveti o intrebare, intai cautati in Forum, s-ar putea sa gasiti raspunsul. Discutiile noi despre subiecte perimate nu sunt binevenite.
14. Folosiţi un limbaj civilizat! Nu jigniti colegii de forum si nu lansati atacuri personale. Daca aveti argumente pentru a contrazice pe cineva, utilizati-le! Judecati informatii si idei, iar nu colegi de forum! Mesajele care contin jigniri sau atacuri la persoana precum si discutiile offtopic ce pornesc de la aceste mesaje vor fi sterse si se vor aplica sanctiuni (dezactivarea temporara sau definitiva a vinovatilor, in functie de gravitatea situatiei).
15. Se interzice promovarea explicita a altor site-uri/forumuri/asociatii/companii, interdictia se refera si la racolarea de utilizatori pentru alte actiuni/forumuri. Nerespectarea acestei reguli intra sub incidenta art. I.20 din prezentul regulament. Face exceptie de la regula si este permisa citarea unui asemenea site/forum (prin publicarea linkului) ca sursa a unei informatii preluate de pe site-ul respectiv, in conformitate cu regulamentul lui, si publicata pe forumul RATB.
16. Nu recomandam utilizarea aceleiasi parole pe mai multe servicii online (forumuri, conturi de email, messenger etc), au existat cazuri in care utilizatori blocati au folosit conturile altor utilizatori cu sau fara acceptul acestora pentru a continua atacurile pe forum.
17. Nu sunt permise mesajele tip flame sau trolling, adica mesaje ce intrerup firul logic al discutiei, sunt provocatoare sau instiga la dezbateri aprinse offtopic sau care au ca scop inflamarea discutiei si deturnarea ei de la cursul firesc, eventual cu jigniri mai directe sau nu.
18. Acest forum este apolitic. Nu sunt permise sub nici o forma discutiile despre politica, afirmatiile ce denota anumite afinitati politice si nici folosirea preferintelor politice pentru a argumenta/contraargumenta un fapt sau o opinie.
19. Este complet interzisa activitatea de tip "mica/mare publicitate" (cereri si oferte de bunuri sau servicii, contra cost sau la schimb, sau prezentarea lor sau a unor companii cu scopul vadit de a le promova), pe forumurile publice sau prin mesageria privata. Mesajele de acest tip vor fi sterse iar autorul lor va fi blocat definitiv.
20. Citarea articolelor din presa se face prin citarea partiala sau totala a continutului articolului, acolo unde sursa acestuia permite. Publicarea unui simplu link catre un articol ce poate disparea in timp poate cauza discutii ce, in momentul disparitiei articolului, raman fara obiect si nu mai au un fir logic.
21. In cazul nerespectarii regulilor, prima sanctiune este atentionarea publica, urmatoarea sanctiune este suspendarea contului pentru o perioada determinata, urmata de suspendarea definitiva daca incalcarea regulilor continua.

Regulament foto
II. Postarea imaginilor pe forum
1. Fotografiile postate pe forum trebuie sa aiba obligatoriu dimensiunea maxima de 2MB. Imaginile mai mari de 2MB nu se incarca si genereaza o eroare.
2. Nu este permisă publicarea fotografiilor cu caracter obscen, ofensator, defaimator sau pornografic.
3. Nu este permisa postarea de fotografii consecutive cu acelasi subiect (acelasi tip de vehicul, acelasi santier etc), cu exceptia cazurilor cand apar noutati fata de ultima fotografie publicata pe acelasi subiect (vehicule iesite de curand de la reparatii, evolutia lucrarilor pe santier etc).
4. Nu sunt permise fotografiile care au o calitate slaba (miscate, nefocalizate, neclare etc), cu excepţia cazurilor in care ilustreaza un eveniment deosebit, un fapt inedit etc. In caz contrar, acestea vor fi sterse.
5. Nu sunt permise fotografiile editate masiv, grosolan sau cu scopul de a denatura realitatea. Editarile de tip lumina, contrast, crop etc sunt permise. In caz contrar, acestea vor fi sterse. Recomandam indicarea faptului ca o poza este editata si nu mai prezinta realitatea, daca este cazul (art. II.4).
6. Utilizarea site-urilor photo bucket, post image si image shack (fara spatii) este interzisa, deoarece pozele postate pe acestea dispar dupa o perioada de timp. Drept urmare, cuvintele "photo bucket", "post image" si "image shack" (fara spatii) sunt cenzurate pe forum, ceea ce face imposibila afisarea imaginilor gazduite pe aceste site-uri.
7. Fotografiile gazduite extern nu sunt supuse art. II.1 din prezentul regulament foto, dar recomandam ca orice imagine care se afiseaza pe forum, gazduita aici sau extern, sa nu depaseasca 2MB.
8. Se permite marcarea fotografiilor cu numele "RATB" (sau variatiuni) doar administratorilor şi moderatorilor. In caz contrar, echipa de administrare a RATB isi rezerva dreptul de a sterge poza incriminata. In nicio situatie echipa de administrare nu recunoaste asocierea respectivei fotografii cu forumul, website-ul sau comunitatea RATB. Marcarea fotografiilor in alte moduri este permisa.
9. Este obligatorie ascunderea numerelor de inmatriculare ale vehiculelor care apartin persoanelor particulare. Vehiculele diverselor institutii (instituţii publice, companii de transport de stat sau private etc) nu necesita ascunderea nrumărului de inmatriculare.
10. Prin postarea fotografiilor pe Forumul RATB va exprimati acordul ca imaginile dv. sa fie distribuite de RATB, mentionand autorul, fara a fi notificat in prealabil.
11. Postarea fotografiilor care nu va apartin se face numai in conditiile impuse de sursa lor (autorul si/sau site-ul pe care le-ati gasit). Daca aveti permisiunea sa le publicati, trebuie sa mentionati autorul si sursa imaginii, prin link direct catre pagina care o contine. Formularile vagi de tip "sursa: facebook", "sursa: flickr", "sursa: google" etc nu sunt permise, iar imaginea aflata in aceasta situatie este stearsa.
12. Imaginile in miscare (filme) sunt acceptate doar prin publicarea pe Forum a unui link către un fisier gazduit extern pe un site de video-sharing (de exemplu, Youtube, Vimeo etc) si se supun acelorasi reglementari privind continutul care sunt aplicate fotografiilor.

Utilizatori

III. Utilizatorii forumului
1. Administrator
- responsabil cu toate problemele tehnice ale forumului, cu activarea utilizatorilor noi, cu promovarea intr-un alt grup a celor existenti, precum si cu penalizari
(dezactivare temporara, totala sau stergere definitiva) acolo unde este cazul.
- are toate facilitatile specifice moderatorilor si poate realiza activitati de moderare.
2. Moderator
- responsabil cu continutul forumului astfel incat acesta sa respecte regulamentul.
- poate sterge, edita sau muta mesaje si subiecte.
- propune sanctiuni catre administratori
3. Membru
- respectă prezentul Regulament
- limita upload: 2MB
Pentru probleme tehnice, va rugam sa contactati administratia, prin mesaj privat sau mail.
Pentru probleme legate de moderare, va rugam sa contactati moderatorul.
Copywriting, termeni si conditii de publicare/republicare

IV. Copywriting, termeni si conditii de publicare/republicare a continutului
1. Responsabilitatea legala privind continutul publicat.
a. Tot continutul de pe Forumul RATB se publica pe baza unui cont personal.
b. Responsabilitatea legala privind continutul publicat pe site-ul RATB revine integral autorului (i. e. posesorului contului de pe care s-a facut publicarea). Fac exceptie de la regula acele materiale publicate in numele RATB, acolo unde acest lucru este specificat explicit, caz in care responsabilitatea legala privind continutul respectiv revine in intregime Regiei.
2. Proprietatea intelectuala privind continutul publicat
a. Continutul publicat reprezinta proprietatea intelectuala a autorului, cu exceptia informatiilor preluate de la terti, in conditiile impuse de acestia, caz in care drepturile de proprietate sunt conforme cu regulamentele si conditiile sursei de la care au fost informatiile preluate. Ca regula generala, continutul preluat de la terti se publica pe Forumul RATB, acolo unde este permis, prin specificarea autorului si cu link direct catre sursa informatiei. Nici un material publicat pe Forumul RATB nu intra in proprietatea intelectuala a Regiei si nici a membrilor echipei administrative, cu exceptia materialelor distribuite de la inceput in nume propriu de catre Regie.
b. Autorii isi pot proteja proprietatea intelectuala a materialelor publicate pe Forumul RATB prin orice mijloace considerate potrivite. Se permite inscriptionarea cu RATB si/sau alte variatiuni doar moderatorilor, administratorilor, precum si pe toate materialele publicate de catre RATB sub nume propriu. Inscriptionarea cu sintagme proprii autorului este permisa in masura in care acestea nu impiedica buna intelegere a materialului publicat. De exemplu, nu sunt permise watermark-uri aplicate peste text de asa natura incat textul original este greu lizibil, nici watermark-uri aplicate peste imagini astfel incat sa obtureze subiectul principal al acestora.
3. Termeni si conditii de utilizare a continutului publicat
a. Continutul publicat pe Forumul RATB poate fi preluat si republicat de catre terti, partial sau total, numai cu acordul RATB, cu mentionarea sursei si prin publicarea unui link direct catre continutul preluat.
b. Este interzisa modificarea continutului preluat de pe site-ul RATB astfel incat informatia originala sa fie in orice mod alterata, inclusiv cu scopul denaturarii realitatii.
c. Se interzice autorilor care publica pe Forumul RATB sa stabileasca alte conditii privind materialul publicat decat cele stabilite aici fara acceptul echipei administrative a forumului.
d. RATB poate publica materiale in nume propriu care sa se supuna altor termeni si conditii, specificati in mod explicit de fiecare data cand este cazul.
e. Echipa administrativa a Forumului si/sau RATB isi rezerva dreptul de a solicita tertilor sa elimine orice continut preluat de pe Forumul RATB fara respectarea prezentelor reguli, urmand toate caile legale posibile pentru atingerea acestui scop.