Plata titlurilor de călătorie prin SMS

Printr-un singur SMS trimis la numărul 7458, disponibil în toate rețelele naționale de telefonie mobilă, călătorii pot achiziţiona un abonament de o zi valabil pe toate liniile urbane, o călătorie pe o linie Expres, călătorii nelimitate pe toate liniile urbane timp de 60 de minute sau călătorii nelimitate pe toate liniile regionale timp de 90 de minute.

Călătorii trebuie să trimită SMS-ul înainte de a urca în vehiculele STB SA, iar în câteva secunde vor primi un mesaj care va conține un cod de confirmare a tranzacției.

Titlul de călătorie achiziționat prin SMS trebuie să fie corespunzător mijlocului de transport care urmează să fie utilizat, iar la solicitarea reprezentanților corpului de control acesta trebuie prezentat spre verificare. Titlul de călătorie este valabil începând din momentul primirii codului de confirmare.

SMS-ul trebuie păstrat pe toată durata zilei, pâna la expirarea valabilității abonamentului. În cazul liniilor urbane SMS-ul trebuie păstrat până la expirarea celor 60 de minute, în cazul liniilor regionale SMS-ul trebuie păstrat până la expirarea celor 90 de minute, iar în cazul liniilor Expres SMS-ul trebuie păstrat pâna la efectuarea integrală a călătoriei.

Dacă valabilitatea titlului de călătorie expiră înainte de a efectua integral călătoria pe liniile urbane sau regionale, este necesară achiziționarea unui nou titlu de călătorie prin SMS, pentru a putea continua călătoria.

Atenţie! Bateria telefonului utilizat pentru achiziționarea titlurilor de călătorie prin SMS trebuie să fie încărcată suficient pe toată perioada de valabilitate a călătoriei sau a abonamentului.

                         Prețuri și detalii privind valabilitatea titlurilor de călătorie

Titlu de călătorie

Preț

Modalitate de plată

Valabilitate

Abonament de 1 zi, valabil pe toate liniile urbane

1,50 euro + TVA

Trimite SMS la numărul 7458, cu textul ZI.

 

Valabil 1 zi pe toate liniile urbane. 

Călătorie pe o linie Expres  

0,65 euro + TVA

Trimite SMS la numărul 7458, cu textul  E, urmat de numărul liniei Expres  (ex.: E780, E781, E783).

 

Valabilitate până la efectuarea integrală a călătoriei.

Călătorii nelimitate pe toate liniile urbane

0,30 euro + TVA

Trimite SMS la numărul 7458, cu textul U.

 

Valabilitate 60 de minute de la primirea codului de confirmare.

Călătorii nelimitate pe toate liniile regionale

0,30 euro + TVA

Trimite SMS la numărul 7458, cu textul R.

 

Valabilitate 90 de minute de la primirea codului de confirmare.

 

Plata poate fi efectuată de pe orice tip de telefon mobil conectat la oricare din rețelele naționale.

SMS-ul de comandă este gratuit în rețelele Vodafone și DigiMobil, iar în rețelele Telekom și Orange are un cost de 0,05 euro + TVA.

Siguranța plății prin SMS este garantată de platforma de operare care este prevazută cu un mecanism antifraudă.

Cei interesați pot afla detalii la numerele de telefon 021 9391(Call Center),021 311 13 98 (Serviciul Vânzare) sau la adresa de e-mail info@stbsa.ro.