Portofel electronic


Portofelul electronic este un titlu de călătorie care poate fi încărcat pe cardul de transport și se validează în mod obligatoriu în toate vehiculele utilizate, la echipamentele electronice montate în acest scop.

Acest titlu de călătorie poate fi utilizat doar în cazul călătoriilor metropolitane. Astfel, odată cu validarea cardului de transport în primul vehicul utilizat va fi dedusă suma de 3 lei din portofelul electronic, reprezentând contravaloarea unei călătorii metropolitane.

Atunci când cardul este validat în mai multe vehicule, în perioada de valabilitate a călătoriilor metropolitane de 90 de minute, validatorul afișează mesajul “Transfer de pe linia X pe linia Y”. Prin consultarea cardului, validatorul afișează câte minute mai este valabil titlul de călătorie.

La emiterea cardului ACTIV nominal, portofelul electronic poate fi încărcat cu minimum 15 lei (dacă nu este adăugat pe card un tip de abonament) și maximum 80 lei. Ulterior, portofelul electronic poate fi reîncărcat la punctele de vânzare, la automatele de vânzare și prin intermediul platformei de reîncărcare on-line.

La emiterea cardului ACTIV nenominal, portofelul electronic poate fi încărcat cu minimum 6 lei (dacă nu este adăugat pe card un tip de abonament) și maximum 80 lei. Ulterior, portofelul electronic poate fi reîncărcat la punctele de vânzare și la automatele de vânzare.